torstai 14. tammikuuta 2016

Vaatevuosi 2016

Viisikko-blogin Paulan innoittamana päädyin Rinnan blogiin kurkkimaan millaisia summia ihmiset kuluttavat vuodessa vaateostoksiin. Itse en ole koskaan kirjaa pitänyt, mutta ajattelin tänä vuonna tehdä poikkeuksen. Meinasin muutenkin tänä vuonna karsia rankalla kädellä omaa vaatekaappia ja poistaa sieltä kaikki epäsopivat vaatteet joko roskiin tai kierrätykseen.
Yleensä olen todella huono ostamaan vaatteita. En pidä sovituskopeista lainkaan. Muutaman kotivuoden päätteeksi totuus kuitenkin on, että kaipaan (tarvitsen) uusia, hyviä vaatteita. Akuuttiin vaatepulaan olen ommellut lähinnä tunikoita työvaatteiksi. Luottokaavalla jatketaankin kunhan ensin raivaan turhat pois.
Tuntuu, että mun oma tyyli on hukassa. Tykkään tunikoista tosi paljon, mutta pitäisikö kuitenkin olla jotain muuta työssä käydessä? Nykyajan vaatekulttuuri on hyvin joustavaa, enkä ole koskaan ollut viimeisimmän muodin mukana menijä. Koen, että jotenkin 33-vuotiaana en voi enää pukeutua kuin kaksikymppinen mutten keski-ikäinenkään. Kysynkin, että voiko kolmekymppinen pukeutua tunikoihin, leggareihin, perusfarkkuihin ja neuleisiin? Työskentelen ihmisten parissa hoitoalalla (ei työpukua) joten työpukeutuminen vaikuttaa mielestäni uskottavuuteen.


Joka tapauksessa haaveilen, että tänä vuonna saan minulle:
- tummat farkut
- muutaman hyvän kauluspaita tyyppisen paidan töihin
- muutaman neuletakin töihin
- parkatakin
- ruskeat nahkakengät: nilkkurit ja saappaat
- pellavamekon kesäksi


Lähde: Google


Lisäksi alusvaatteita ja perustoppeja/leggareita menee vaihtoon.


Budjettia en uskalla edes ajatella, katsotaan sitten vuoden lopuksi :)

2 kommenttia:

  1. Hei, kiva jos inspiroiduit! :) Kyllä mun mielestä aikuinen voi käyttää etenkin niitä farkkuja ja neuleita, malli, värit, kuviot ja leikkaus ratkaisee, onko teinilookki vai siisti lookki. Itse en tykkää käyttää leggareita ja tunikoita, vaan mieluummin laitan mekon ja sukkahousut. Mutta miksi ei aikuinenkin voisi niitä leggareita ja tunikoita käyttää, ehkä tässäkin pätee sama, että malli, väri jne. ratkaisee paljon! Mun mielestä tärkeetä, että se takapuoli oikeesti peittyy, sillä leggingsit ei ole housut! ;)

    Ja kannattaa ehdottomasti pitää kirjaa ostoksista. Valaisee omaa kulutuskäyttäytymistä kivasti!

    VastaaPoista
  2. Hiio hei, tuunausompelija ilmoittautuu kasan perkaajaksi, joten ennen kuin dissaat anna kun tsekkaan. Just viimeksi surautin tyttöselle parista Nanson & Ril'sin t-paidasta mekon ja tunikan. Kesä mielessä. Tuohon pukeutumiseen, monet alan ihmiset käyttävät ns. työliiviä tms. essua joka suojaa omia vaatteita. Ilmoittaudun vapaaehtoisksi shoppailuavustajaksi =)

    VastaaPoista