maanantai 12. tammikuuta 2015

Kolmevuotias

Esikoistytär täytti joulupäivänä kolme. Hänen synttärikekkereitään juhlittiin seuraavana lauantain sukulaisten ja ystävien parissa. Tarjolla meillä oli tyttären toiveiden mukainen täytekakku, pikkupizzoja, raffeleita, namuja, rocky roadia...
Selkeä suosikki tarjoiluissa oli tälläkin kertaa; pikkupizzat. Täytteet olivat varsin perinteiset kinkkua,ananasta, sipulia, tomaattia ja juustoa. Kaiken kaikkiaan miehen kanssa tehtiin satakunta pizzaa ja kaikki (!) syötiin. 

The Kakku. Kun kysyin Iidalta millaisen kakun hän haluaisi, oli vastaus hyvin selkeä. Ryhmä Hau -kakku. Googlettelin suomeksi ja tarjonta oli varsin nihkeää. Englanniksi kuvahaku löysikin valtava hienoja kakkua, joista vaatimaton tyttäremme valitsi kolmikerroksisen värikkään kakun, mitä koristivat kuusi koirafiguuria, liekkejä, luita ja tietenkin koirien merkit. Tässä kohtaa äitinä yritin kohdistaa kiinnostusta hieman helpompaan kakkuun, mutta ei. Pettynyt tytär totesikin "Äiti ei osaa tehdä tätä kakku minulle". Seuraavat kysymykset olivatkin "Osaatko sinä äiti tämän tehdä?" Pienen suostuttelun ja äitin taitojen kertomisen jälkeen päätimme tehdä yksinkertaisemman Ryhmä Hau kakun, johon tytär onneksi oli tyytyväinen. Kakkua muistettiin mainostaa heti ovella..
 
Kakun sisällä suklaa- ja vaniljamoussea. Päällä sokerimassaa.


Kiitos kovasti juhlijoille vielä kerran!

Tänään kävimme kolme vee neuvolassa ja neiti olikin kasvanut vuodessa 9cm! (Elokuussa Iida mitattiin siskojen neuvolan yhteydessä 95senttiseksi ja nyt hän oli lähes 99cm!) Painoa 16kiloa. Kasvu tasaista, hieman keskikäyran yläpuolella mennään, kuten aina tähänkin asti. Motoriset taidot vastaavat ikää, vaikkei neiti suostunut varpailla seisomaankaan eikä hyppäämään. Kielellisistä taidoista Iida sai paljon kiitosta, kuulemm puhuu paljon ja artikuloi selvästi. (Puhevikaisena vanhempana tämä tuntui erityisen hyvältä)

Näön tutkimista
Nyt ompelukone laulamaan jotta saan monikkomammoille prototyypin valmiiksi. Tai oikeastaan kaksi niistä :D Katsotaan kumpi miellyttää riittävästi päästäkseen esittelyyn asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti