maanantai 6. lokakuuta 2014

Talotoimittajien viidakko

Jukkatalo, Designtalo, Kastelli... Lista jatkuu. Talotoimittajia on valtava määrä. Toimitussisällöt vaihtelevat, hinnoista puhumattakaan. Miten tälläinen tavantallaaja voi tiedää mikä olisi paras?

Minä jaan talotoimittajat hirsi-, puu- ja kivitalotoimittajiin. Seuraava jako tulee muuttovalmiiden listauksessa. Hinta on toki erittäin tehokas listata toimittajat, mutta aina sekään ei ole niin yksinkertaista.

Todennäköisesti meidän talo (sitten kun sellainen tehdään) tulee joko Kastellilta, Designtalolta tai Jukkatalolta. Tai sitten tulee joku yllättäjä, joka korjaa potin!
Se kuka voittaa on lähes arpaonnesta kiinni. Valttia on tarjoukset, materiaalivalikoima, myyjän läheisyys ja toki ne bonukset. Tulkoon talo keneltä vaan, tiedän valikoiman olevan laaja ja toimitussisältöjen hyvät (ja kattavat). 

Talomallien pohjissa on paljon samaa, mutta myös paljon erilaista. Se mikä on meille tärkeintä, on makuuhuoneiden riittävä määrä, toimiva keittiö ja iso olohuone. Nykyisessä talossamme on iso olohuone emmekä voi kuvitella, että uudessa talossa olisi esimerkiksi puolet pienempi. Kun taas nykyinen keittiö on pieni ja haluan ehdottomasti isomman ja toimivan isolle perheelle.
 
Kolmen pienen lapsen vanhempana emme edes kuvittele rakentavamme "hartiapankilla". Ehei, siihen ei todella ole aikaa. "Ei rakentajia vaan sisustajia" kuten ystäväni muutama vuosi sitten sanoi muuttovalmistalojen rakentajista. Raksa-aika on muuten stressaavaa ettemme halua vaikeuttaa elämää ehdointahdoin. Jollekin rakentaminen, myös pikkulapsiaikana, sopii, mutta ei meille.

Lisää raksa-ajatuksia ja pohjakuvia tulossa myöhemmin. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti