tiistai 29. huhtikuuta 2014

Aino ja Elli 8kk

Tytöt täyttävät kahdeksan kuukautta muutaman päivän päästä ja tänään käytiin neuvolassa.

Molemmat tytöt ovat nauravaisia ja eläväisiä. Eivätkä malta olla hetkeäkään paikallaan. Molemmat tytöt liikkuvat ryömien ja yrittävät kontata. Konttausasento on napakka ja käsillä kurotellaan tavaroita. Molemmat pääsevät itse istuma-sentoon ja istuvat hienosti itsekseen. Lisäksi molemmat nousevat pystyyn polviensa varaan ja pyrkivät seisomaan. Äidin tai isän kanssa seisominen onkin parasta.

Molemmat tytöt höpöttävät omaa kieltää ja päristelevät kun on hauskaa. Aino mutristelee suutaan, kuin pussatakseen. Aino myös tavailee äiti-sanaa, mutta vielä taitaa olla kuulijan korvassa sanojen muodostus :)

Molemmat tytöt syövät hyvin ja nukkuvat yöt pääasiassa yhdellä syötöllä. Elli saattaa haluta maitohuikkia kaksikin kertaa, mutta Ainolle riittää yksi.
Päiväunet tytöt nukkuvat edelleen ulkona ja unet kestävät puolitoistatuntia, lähes minuutilleen.

Molemmat tytöt ovat kovasti äidin perään ja monesti tuleekin parku kun äiti häviää näkyvistä. Kurkistus tyttöihin tuo hymyn huulille. Eroahdistusta kenties?

Kasvu on tasaista molemmilla tytöillä. Tällä hetkellä Aino on hieman pidempi kuin Elli, painoa lähes grammalleen sama.

Seuraava neuvola olisikin vasta sitten 1-vuotiaana, mutta kinusin meille 10kk mitta-ajan.

AINO
pituus 72cm (6kk 70,1cm )
paino 8605g  (6kk 7629g )
pään ympärys 44,2cm (6kk 43,2cm )

Aino on meidän duon mietiskelijä ja tuumailija. Paikoin totiselta tytöltä irtoaa kuitenkin onnellisia hymyjä ja onnen kiljahduksia. Aino syö pääasiassa aina hyvin. Hän ei turhaan hötkyile ruokaillessa, ensin syödään ja sitten leikitään. Suu aukeaa ruualle kuin ruualle, ei inhokkeja eikä suurempia suosikkeja. Ruoka on hyvää. 
Aino syö mielellään itse naksuja, ruisnappeja, näkkileipää, kurkkua.. Milloin mitäkin.
Hampaita Aino 1 ja lisää tulossa.

ELLI
pituus 70,7cm  (6kk 68,9cm )
paino  8555g  (6kk 7385g )
pään ympärys 43,7cm (6kk 42,8cm )

Elli on tytöistä touhukkaampi ja liikkuvaisempi. Elli nauraa kovasti ja seuraa erityisesti Iidan touhuja. Ellille ruoka maistuu pääasiassa hyvin, mutta paikkapaikoin joudun huijaamaan ruokaa suuhun kun tyttö keskittyisi kaikkeen muuhun paitsi syömiseen. Elli on enemmän äidin perään.
Elli syö mielellään itse ja kokeilee uusia makuja melko ennakkoluulottomasti.
Hampaita Ellillä on 2 ja lisää on tulossa.


Aino vasemmalla ja Elli oikealla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti