maanantai 7. syyskuuta 2015

Keittiöhaaveita

Kun ostettiin meidän talo oli keittiö kymmenen vuotta vanha, peruskeittiö. Ei mikään ruma vaan sopi talon silloiseen tyyliin hyvin. Nyt kun sisältä lähes kaikki seinäpinnat on laitettu uusiksi ja ilmettä modernisoitu, on keittiö hyvin poikkeava muusta tyylistä. Lisäksi se on meidän tarpeisiin pieni ja ahdas. Kaipasimme (tai paremminkin minä kaipaan) lisää säilytystilaa, sitä että jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa. Lisäksi kaipaan lisää toiminnasta tilaa, jossa mahtuisi pikkuapureiden kanssa tekemään ruokaa ja leipomaan.

Asuntomessuilla jätettiin yhteystiedot keittiömaailmaan ja sieltä otettiinkin yhteyttä suunnittelupalaverin merkeissä. (Oli muuten ainut toimija kuka otti yhteyttä asiakaspyynnön jälkeen)
Meidän keittiösuunnittelija oli asiansaosaava ja hyvin kokenut naisssuunnittelija. Hän kuunteli meidän tarpeemme ja otti mittoja nykyisestä keittiöstä. Hän tarkensi ja ehdotti muutamaa juttua. Viikko tämän jälkeen tapasimme Keittiömaailmalla ja näimme alkuhahmotelman kuvina. Lisäksi valitsimme ovia ja toimintoja laatikoihin. Ihastuin Festivoon ja ihmeteltiin liesituulettimien ihmeellistä maailmaa.

Tuo Festivo on todellinen suurperheellisen (vaikken sellaiseksi itseäni kuvittelekaan) unelma jääkaappi/pakastin. Mahtuu isot vuokat, tuoretuotteille on riittävästi tilaa ja nollalaatikko lihalle ja kalalle. Kuulostaako hyvälle? Lisäksi tuote on kotimainen! Rakastuin!

Tässä muutama uusi kuva meidän keittiösuunnitelmasta. Mitäs tykkäätte?

Kuvassa värimaailma on melko valkoinen, mutta todellisuudessa kaikki keittön puolen kaapit ovat aavistuksen tummenpaa ja ruokahuoneen seinäkaapit kiiltovalkoiset.

Vasemmalla kiiltovalkoinen ovi, keskellä keittiön ovet ja vasemmalla jääkaappi/pakastimet ovien väri. Ihan varma en ole tuosta keskimmäisestä ovesta, onko liian ruskea meidän harmaavalkomustaan kotiin. hmm.

Tässä on siis avattu vanhasta keittiöstä seinä (liesitason takaa), jotta aamupalaniemeke on saatu mahdolliseksi. Tiskikone ja allas kestävät entisillä paikoillaan sillä ne ovat olleet toimivat. Uuni ja mikro siirtyvät tiskoneen vastapäätä torniksi. Jääkaappi (festivo) tulee toisen uloskäynnin viereen. Ikkunan eteen jää laskutilaa ja alalaatikot tuovat runsaasti säilytystilaa. Liestason alle ja viereen jää säiltystilaa. Alkuperäiseen ruokahuoseen (nykyisen puolapuutilaan) tulee seinälle säilytystilaa, jotta meidän perheen (minun) astiarakkaus saa tarvitsemansa tilan.

Mä olen aika myyty tälle suunnitelmalle. Pitkään olin itse suunnitellut keittiötä ja kyllä ammattilainen näkee asioita erilailla kuin näin maallikko. Toki samoja juttuja "keksittiin" mutta uuttakin tuli. Ja sitä näkemystä!

Mitä mieltä olette, tulisiko moderni?

3 kommenttia:

 1. Moikka, hyvältä näyttää ja sitten kun joskus jaksaa lattioita uusia niin ilme muuttuu entisestään. Taso on hyvä, ellet halua vaaleampaa/harmaampaa. Mäkin haluan uuden keittiön =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki lattia, katto ja seinäpinnat menisvät uusiksi. Olisihan siinä hommaa, mutta aina saa haaveilla :)

   Poista
 2. Entisenä keittiömyyjänä sanoisin, että nätti ja ajaton on. Ainut asia mikä pistää silmään on työtasojen riittävyys. Itse harkitsisin vielä kerran, voisiko korotetun astianpesukoneen kuitenkin sijoittaa lattiatasoon, jotta altaan molemmille puolille saataisiin kaivattua lasku/työtilaa. Tätä kannattaa harkita, sillä korotettu astianpesukone ei ole pienille lapsille kaikista helpoin käyttää ja toisaalta jos keittiössä touhutaan lasten kanssa, niin laskutasoa ei ole liikaa etenkin, kun siellä aina on esim. kahvinkeitintä, leivänpaahtimia, tehosekoitinta ym. pienkoneita jotka syövät myös työtasotilaa.

  VastaaPoista