tiistai 28. toukokuuta 2013

Nukkumatin haaste

Rakas tyttäremme on nukkunut yöt läpeensä 7-kuisesta (kun yöimetys lopetettiin). Siitä lähtien yöunet ovat olleet muutamia poikkeuksia lukuunottamatta rauhalliset ja kestäneet noin 10tuntia.

Viime aikoina yöunille nukuttaminen on ollut varsinainen show. Minun nukuttaessa tyttö saattoi "tehdä unta" 45-50 minuuttia. Isän kanssa on mennyt max 30min. Kun Iida nukahtaa, hän myös nukkuu koko yön. Nykyään yö alkaa klo 21 (+/- 15min), jämptin tarkasti siis. Aamulla hän kömpii luokseni unisena kuuden aikaan ja jatkaa uniaan välissämme puoleen kahdeksaan.Unien pituuteen olen enemmän kuin tyytyväinen. Älkää käsittäkö väärin, tätä herkkua meillä on kestänyt jopa kuukauden päivät. Sitä ennen aamuvirkku heräsi puoli kuusi - kuudelta eikä jatkanut uniaan kuin joskus harvoin, silloinkin max seitsemään.

Meidän nukutus politiikka on nukuttamattomuus. Lapsi siis viedään sänkyyn, peitellään ja hyvät yöt toivotetaan. Huoneesta lähdetään ja odotetaan raollaan olevan oven ulkopuolella. Sängyssä saa touhuta, mutta siellä pysytään. Jos sängystä poistutaan, palautamme hänet takaisin ja poistumme huoneesta. Tätä rallia sitten jatkuu..no minun vuorossani 45minuuttia. Voitte vain kuvitella turhautumisen puolen tunnin jälkeen (mutta sitähän ei saa näyttää lapselle!)

MUTTA olisiko nyt uusi lehti kääntynyt? Eilen Iida nukahti isän syliin minun tehdessä iltapalaa meille aikuisille. Ja tänään..Isä vei nukkumaan ja lapsi pysyi omassa sängyssään - ja nukahti alle vartissa. En ollut uskoa silmiäni. Ehkäpä sitkeä työ nukutuksessa juniorsänkyyn kantaa nyt hedelmää? Tai sitten vain isi on hyvä nukuttaja ;)

Pikkukiekuja iltasella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti