keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Rytmiä hakemassa

Tietän ettei pitäisi valittaa. Onhan meidän tytöt olleet samassa rytmissä jo monta kuukautta ja tiesin rytminvaihdon tulevan ennemmin tai myöhemmin. Mutta kun iloisista ja tyytyväisistä tytöistä kuoriutuu itkuhirviöitä, on vaikea ajatella positiivisesti.

Kerrottakoon, että aikaisempi rytmi oli niin, että herätys klo 6-7, aamu-unet noin klo 9, lounas noin klo 11, toiset unet klo 13-14.30, välipala heti herättyä. Iltaruoka 16-16.30, iltapuuro 18.30 ja nukkumaan 19.30.
Pari viikkoa ovat tytöt protestoineet aamu-uniaan ja ollaan jätetty ne pois. Tämän seurauksena tytöt ovat olleet lounaalla (jota siis aikaistettu 10.30) todella väsyneitä eikä syömisestä oikein ole tullut mitään. Syömisen jälkeen tytöt ovat nukkuneet vain 1½h eikä toisista unista ole tietoakaan. Sanomattakin siis selvää, että ilta kuluu lapsia viihdytellen ja yöunet alkavat seitsemän aikaan. 

En tiedä ovatko tulevat hampaat, kävelyn opettely, helteet (jotka kylläkin ovat jo ohi) vai jonkin muu, mikä on vaikuttanut yöuniin, mutta alan olla todella väsynyt kun yöt ovat niin levottomia. Yöllä siis toinen tai molemmat nitisevät ja natisevat, ja jos oikein heräävät (kuten viime yönä Aino heräsi) saadaan unta odotella tunti- puolitoista. Tiedän, että tämä on vain vaihe, mutta silti. Väsymys ottaa veronsa ja silloin tulee kiukuteltua turhasta.

Tänään vedetään hatusta ja laitoin likat nukkumaan kymmenen aikaan "aamu-unille". Lounastetaan sitten hieman myöhemmin Duon kanssa :) Illalla päivitystä miten päivä onnistui.

Onneksi isimies aloittaa kesäloma ensi viikolla ja muuten, hän on kotona koko kesän, koulujen alkuun asti. Aikas ihanaa!

1 kommentti:

  1. Ensimmäinen yö oli todellinen kaaos, mutta viime yö jo parempi. Ehkäpä tämä tästä :) Toivossa on hyvä elää.

    VastaaPoista