perjantai 2. toukokuuta 2014

L niin kuin Laihdutus

Läheiseni tietävät, että lähes koko aikuisikäni olen laihduttanut tai ainakin tuskaillut painoni kanssa. Olen niitä, jotka tuskailevat ja tuskastuvat, yrittävät ja lannistuvat. Silti yritän vain.

Monet sanovat, että laihdutus onnistuu "kunhan otat itseäsi niskasta kiinni". Se, että joku kertoo, että sinun pitäisi laihduttaa, ei lisää muutosmotivaatiota. Motivaatio lähtee itsestä. Siitä, että todella haluaa tehdä muutoksen ja on valmis elää sen kanssa. Ei riitä, että joku toinen haluaa muutosta tai että haluaa laihtua jonkun toisen vuoksi. 

Nyt kun katselen kuvia itsestäni parikymppisenä, niin en näe minää, joka tunsi itsensä läskiksi ja antoi sen rasittaa elämää. Jälkeenpäin harmittaa etten tajunnut asiaa tuolloin. Kun erosin ex-miehestäni, koin olevani elämäni risteyksessä. Se oli tilanne lähteä muuttamaan elämääni, kaikkea niitä asioita joihin en ollut tyytyväinen. Ja onnistuinkin. Alle vuosi erosta, tapasin mieheni enkä voinut olla onnellisempi.

Kolme yhteistä lasta ovat jättäneet jälkensä vartalooni ja tyytymättömyys nostaa jälleen päätään. On aika tehdä jotain. Itseni vuoksi ja osalti toki tyttärille esimerkiksi. Haluan olla aktiivinen äiti, kuka jaksaa touhuta lasten kanssa. En halua, että tyttäreni oppivat minulta vartalon kanssa tuskailemisen ja tyytymättömyyden, niin kuin minä opin äidiltäni.

Elämä on tässä ja nyt. On aika tehdä se suuri Muutos. Tuloksia ja kuulumisia myöhemmin. 

ps. Viikko ilman karkkia on tälläiselle karkkinarkkarille todellinen saavutus!

Kuva googlesta
 

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä, karkittomuuden 8-13 päivät olivat mulle pahimmat tammikuussa. Otin päiväkahvilla kuivaa näkkäriä. Toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Kyllähän se niin on, että ensimmäiset päivät ovat pahimmat. Sitten kun vaan pysyy erossa, ottamatta sitä yhtäkään niin hyvin menee :)

      Poista