sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Asiaa imetyksestä

Varoitus tämä postaus voi nostattaa tunteita puolesta ja vastaan. Tämä postaus voi hermostuttaa, jopa vihastuttaa. Jätä siis lukematta jos imetys ei kiinnosta tai et halua lukea siitä.

Esikoista imetin kokonaisuudessaan 13,5kk eli yli vuoden ikäiseksi. Täysimetystä taisi olla noin viisi kuukautta, minkä jälkeen aloiteltiin kiinteiden maistelu. Koin, että imetys oli minun juttuni alusta lähtien. Imetys oli helppoa ja esikoinen viihtyi rinnalla ja vältyimme raivareilta jne. Helppoa kuin heinän teko siis.

Kun sain tietää odottavani kaksosia surin ettei rintaruokinta onnistu kuitenkaan. Ettei maito riittäisi tai ettei muuten imetyksestä kahden kanssa tulisi mitään.
Nyt kolmen viikon kokemuksella voin sanoa, että hyvin menee. Pullosta joudumme antamaan hyvin pieniä määriä (30-60ml), lähinnä "iltatankkauksen" yhdessä. Toistaiseksi olen siis tyytyväinen. 

Imetysvälit ovat inhimilliset, 3-4h yötä päivää - lukuunottamatta iltatankkausta. Maitoa siis riittää, toistaiseksi. Myönnän, ettei minulla ole samaa intohimoa täysimetykseen kuin esikoisen kohdalla. Tavallaan olen helpottunut, ettei paineita imetykseen ole samalla lailla kuin yhden lapsen kanssa, mutta toisaalta tunnen huonoa omatuntoa asiasta. Järki kuitenkin voittaa; pääasia kun lapset saavat ruokaa ja ovat tyytyväisiä. Tulkoon ruoka pullosta tai rinnasta. Silti yritän kovasti imettää, vähintään muutamia kuukausia.

Imetykseen liittyy läheisesti myös liivinsuojat. Esikoisen aikana ihastuin kestoliivinsuojiin ja tälläkin kertaa ne ovat käytössä. Esikoisen äitiyspakkauksesta sain Myllymuksujen liivinsuojat joihin ihastuin välittömästi. Ne ovat mukavaa, imukykyistä materiaalia sekä ohuen huomaamattomat. Aivan kuin ei liivinsuojia olisikaan. Täydelliset siis. Myllymuksujen liivinsuojia minulla on muutamat, mutta tällä kertaa ne eivät taida riittää. Pitänee lisätä hankintalistalle uusia suojia. Olisiko tällä kertaa jokin uusi kuosi kiva..hmm. katsotaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti