perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hullaantumista

Olen hullaantunu; kestovaipoista. Uskokaa tai älkää.

Siskoni kehui kestovaipat käteviksi pikkuvauva-ajalle. Sain vaippoja kokeiluunkin, mutta en tullut kokeilleeksi. Kuvittelin kestovaipat hankaliksi ja elämää vaikeuttaviksi. Kuka jaksaisi pestä pyykkiä enemmän kuin tarvitsee.

Muutettuamme uuteen kotiin päätin rohkaistua ja kokeilla kestoja. Eihän siinä mitään menetäkään vaikka kokeilisi. Kaivoin äitiyspakkauksen kestot esiin ja pykiessani kestoa tyttärelle epäilys hiipi mieleeni. Entä jos en sittenkään kokeilisi, jos vaippa vuotaa niin sitten menee jälleen koko vaatekerta pesuun. Ja kertakäyttövaipat ovat NIIN helppoja. Tartuin kuitenkin härkää sarvista ja kokeilin. Tarkkailin lapseni reaktiota kuin odottaen jotakin.
Täytyy sanoa, että kuvitelmani kestojen hankaluudesta oli väärä.  Kestot ovat harvinaisen yksinkertainen ja hyvä keksintö. Meillä kestot imevät riittävästi, paitsi kerran päivässä tulevat superluirukakat. Puollustukseksi sanottakoon, että tuota tuotosta ei pidä mikään vaippa.

Kestoista ollaan montaa mieltä. On täyskestoilijat, jotka ovat täysin hullaantuneet ja vannovat kestojen nimeen -ehkä jopa hieman  käännyttävätkin. Sitten on puolikestoilijat (kuten me), jotka kestoilevat, ottamatta kuitenkaan mitään stressiä asiasta. He myös käyttävät kertakäyttövaippoja kun siltä tuntuu, ottamatta huonoa omaatuntoa. Sitten ovat ihmiset jotka käyttävät vain kertakäyttövaippoja, eivätkä halua edes kokeilla kestoja.

Minusta ei kuitenkaan ole tullut käännyttäjä. Kukin saa kuivittaa lapsensa kuten haluaa; pääasia, että kuivittaa. Pakko kuitenkin myöntää, että minua huvittaa tuttavani asenne kestovaipoista; ne ovat vain viherpiipertäjille. Hän ei voisi kuvitellakaan kestoja, sillä ei jaksaisi pestä niitä erikseen. Yritin kertoa niiden menevät samassa pesussa, kunhan unohtaa huuhteluaineen. EI, EI ja EI. On liian vaikeaa kun pitää pestä erikseen. Äh luovutin. Tavallaan kuitenkin ymmärrän, kun ei ole riittävää tietoa niin kuvitelmat astuvat esiin.

Kuten sanoin, en käännytä. Epäilevästä Tuomaksesta on tullut kestoista nauttiva. Uusia mukavia kokemuksia :)

Ihanaa viikonloppua!  


Ja katsokaa miten sieviä ne ovat! (kuva: http://www.myllymuksut.com/taskuvaippa-special-p-182.html)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti