tiistai 21. heinäkuuta 2015

Unelmien talo

Viimeiset kaksi vuotta olemme melko aktiivisesti vertailleet talopohjia ja etsineet sitä omaa "oikeaa" pohjaa. Olemme pallotelleet yksi- puolitoista- ja kaksitasoiset kodit. Jopa L-malli mitattiin tontillemme. Prosessin lopuksi päädyimme lähtötilanteeseen eli 1-tasoiseen kotiin. Koska ajatuksena on asua kodissa loppuelämä, on yksitasoinen järkevä ja monesti hukkaneliöit saadaan pois.

Hyvinkään ja Vantaan asuntomessuilta löysimme hyvät, kompaktit pohjat, joissa oli panostettu juuri oikeisiin asioihin. Ja molemmat talot oli tehty aktiivisille lapsiperheille. Lisäksi olemme kierrelleet eri talotoimittajien talonäyttöjä. Katselleet työnjälkeä ja tiloja (neliöt paperilla vrt luonnossa).

Monet talotoimittajat neuvomat mittaamaan nykyistä kotia ja miettimään mihin tarvitaan lisätilaa ja mistä voisi ehkä pienentää. Ja jos kaveriporukassa löytyy jo rakentaneita, niin vierailkaa heidän luonaan, näette mikä toimii luonnossa :)

Tosiasia on, että tila maksaa. Jos haaveilee linnasta, avoimesta tilasta ja reilun kokoisista huoneista, tulee olla avokätinen budjetti. Etenkin jos rakennuttaa valmiiksi. Se jos mikä on kallista! Parhain vaihtoehto olisikin, osata itse rakentaa tai löydää hyvä timpuri kuka rakentaisi taloa.

Tässä muutamia makupaloja googlen kuvahaulla.


Talon tyyli on selvillä, se tulee olemaan selkää, ajatonta, modernia. Ei sen vuoksi, että se on muotia nyt vaan siksi, että se on omaa tyyliä. Emme kaipaa romanttisia krumeluureja emmekä ristikkoikkunoita. Ei vaan ole meidän tyylistä. Sisustustyyli on tullut selväksi nykyistä kotia remontoidessa. Tyyli mukailee ulkomuotoa ja siksi alustavat lattia ym valinnat ovat olleet hyvin helppoja.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, miten ihana tuo mustavalkoinen keittiö! :)

  Itse olen tullut siihen tulokseen, myöskin rakennuskuumeesta kärsivänä, että kodinhoitohuone ei voi olla koskaan liian iso. Meillä tuppaa kertymään sinne ihan törkeästi kaikkea roinaa, kun käytetään khh:n ulko-ovea arkisisäänkäyntinä.. Me mennään ensi viikonloppuna myös asuntomessuille, luultavasti kuumeilemaan entistä enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin että tykkäät tuosta keittiöstä! :D ja kodinhoitohuone on lapsiperheelle todella tärkeä, etenkin jos miettii uuden rakentamista!

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Eteinen ja kodinhoito ehdottomasti joo isoja!

  Tullaan sit teille vierailee ja kattoo mikä toimii! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa jo tähän nykyiseen, raksassa saattaa vierähtää muutama tovi :D

   Poista