lauantai 29. joulukuuta 2012

Vauvasta taaperoksi

Vauvavuosi on takana ja taaperon elämä alkaa.
Näin jälkikäteen on hyvä summata ensimmäiselle vuodelle Must have -tavarat.
Meille tärkein oli vaunut.
- Koiran kanssa käveltiin ja ulkoiltiin noin muutenkin paljon. Linja-autolla liikuttiin ja vaunuilla matkustaminen oli ilmaista. Ei parkkipaikkaongelmia eikä pysyköintimaksuja. Meidän vaunut olivat/ovat Emmaljungat ja olen ollut tyytyväinen. Suosittelen panostamaan vaunuihin jos tarkoituksena on ulkoilla paljon. Parvekevaunuiksi välttää edullisemmatkin.
Turvakaukalo, turvaistuin
- Kaukalo ostettiin siskon kaverilta käytettynä kuikeaan 30euron hintaan. Turvaistuin ostettiin uutena kun sen käyttöikä on pidempi. Tyytyväinen olen :)
Sänky, syöttötuoli, lasten huoneen kalusteet ja astiat: tärkeitä muttei mitenkään ensimmäisinä hankittavia. Minulla oli jo aikaisemmin hankittu TrippTrapp tuoli (mikä on ollut ihana ja tosi hyvä), jonka onnistuin saamaan pilkkahintaan. Sänky ja lastenhuoneen kalusteet saatiin pienellä rahalla, toisista ei maksettu mitään.
Kantoreppu, Manduca, oli hyvä meille. Pikkuvauva-aikaan oli tarpeeton, mutta puolen vuoden molemmin puolin oli ehdoton mikäli aikoi lapsen valveilla ollessa siivota tms. Meillä tyttö ei viihtynyt lattialla vaan piti olla sylissä, noh Manduca pelasti.
Vähän käytettyä tai turhaa:
Bumbo-tuoli: Saatiin siskolta, todella vähän käytettiin.
Sitteri: Lainattiin kaverilta ja vähän käytettiin. Lähinnä syötöissä ennen syöttötuolia..
Hyppykiikku: kokeiltiin, ei kelvannut.
Tuttipullot: tarvittiin alle kymmenen kertaa, meillä luotettiin luomuun.
Voi olla, että unohdan jotain, palaan siis aiheeseen tarvittaessa.
Ps. Monimutkaisia leluja ei tarvita. Meillä parhaimmat ovat olleet palikat, purulelut ja Ainu-puput. Vaatteita ostettiin sekä käytettyinä että uusina. Molemmat olivat hyviä, eritoten pikkuvauva-aikana. Konttaus-kävelyiässä hyväkuntoiset käytetyt ovat kiven alla. Ei sovi unohtaa kestovaippoja, Myllymyksujen kestot olivat meille ehdottomat 4-8kuukauden iässä. Myöhemmin en saanut enää imuja riittämään. Hyvät kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti