keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Älä laihduta -päivä

Tänään on kansainvälinen älä laihduta -päivä. Syömishäiriöliito pyrkii herättelemään painonsa kanssa tuskailevia. Naisilla, ja lisääntyvissä määrin myös miehillä, on se viiden kilon laihdutustavoite. Toisille tavoite on turha, toisille ei.

Päivän tavoitteena ei ole mässäily vaan, että yhtenä päivänä viikossa voisimme hyväksyä itsemme sellaisena kuin olemme.  Älä laihduta -päivänä keskustellaan hyvinvoinnista ja terveydestä, joiden lähtökohtana ja päämääränä ei ole laihtuminen. Älä laihduta -päivä viestii, että ihminen voi elää terveellisesti ja olla terve koosta riippumatta. Älä laihduta -päivänä muistetaan myös syömishäiriöön sairastuneita.
En halua antaa väärää kuvaa. Minä laihdutan, myös tänään. En yksin siksi, että näyttäisin paremmalta. En siksi, että uskoisin olevani onnellisempi. Siksi, että haluan olla terveempi ja paremmassa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestiki. Ehkäpä on siis väärin puhua laihdutuksesta vaan painonhallinnasta.

Tässä sitä siis rämmitään ja pudotetaan painoa, ollen silti tyytyväisiä itseensä jollakin tasolla. Olkaamme tyytyväisiä tähän hetkeen ja siihen vartaloon jonka olemme saaneet :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti