lauantai 9. tammikuuta 2016

Kookos kanakeittoa

Pakkaspäivän kunniaksi ajattelin kokeilla jotain uutta keittoa. Olen aina ollut kanakeiton ystävä mutten ole koskaan sitä itse tehnyt. Tänään siis härkää sarvista ja kokeilemaan.

Mä kokkaan fiiliksellä, en reseptien mukaan. Monesti selaa nettiä reseptejä tutkaillen ja lopulta päädyn yhdistämään muutaman suosikin yhdeksi. Näissä toki piilee omia vaaroja mutta kerrankos sitä elämässä pitää kokeilla ;)


Tämän päivän kokeilu oli hurjan hyvää vaikkakin liian vähä liemistä keitoksi. Jatkossa siis joko enemmän lientä tai vähemmän riisinuudelia.

Kookos kanakeitto
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 paprikaa
4 porkkanaa
700g broileria
Kookosmaitoa
7 dl Kanalientä tai vettä
1-2rkl Kalakastiketta
Öljyä (omani oli Keijun maustettua öljyä)
1 pakkaus Riisinuudeleita (minä laitoin kaksi, suosittelen yhtä)

Kuutioi kasvikset ja pilko broileri. Lisää öljy lattiaan ja kuullota sipulit. Lisää porkkana. Anna hautua muutama minuutti. Lisää paprikat. Hetkisen kuluttua lisää broileri ja ruskista pinnat kiinni. (Tai voit ruskista broilerin etukäteen) Lisää kookosmaito ja neste. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää nuudelit. Valmista!

Jos haluat lisäpotkua niin mausta chilillä ja lime antaa raikkautta.

2 kommenttia:

  1. Moi, Rauni teki meille samantyyppistä kanakeittoa ja oli huisin hyvää. Pariisinporkkanoita, parsa- ja kukkakaalia jne. nam. Testaa!

    VastaaPoista