maanantai 12. lokakuuta 2015

Viikonloppu

Näin maanantaina on mukava muistella onnistunutta viikonloppua.
Meidän viikonloppuun kuului ulkoilua raikkaassa säässä, hyviä ystäviä yökylässä ja omaa aikaa meille vanhemmille. Rentouttavaa yhdessäoloa ja rauhallisia iltoja. Arkea parhaimmillaan.

Meidän piha on vilahdellut kuvissa muutaman kerran ja tässä hieman lisäkuvia pihanmuutoksesta.
Piha on kokenut meidän aikanamme paljon karsimista ja maltillista kasvien lisäystä. Etupihan uudistuksesta voit lukea täältä. Lisäksi etupiha saikin uutta ilmetta kun pihasta kaadettiin kaksi isoa puuta. Elokuussa sain ajatuksen siirtää keittiön ikkunan edustalta havut etupihan toiselle kulmalle, josta aikaisemmin kaadettiin hopeakuusi. Koska kanto jätettiin paikallaan, sain ajatuksen korostaa sitä lisäämällä havut ympärille. Kannon päälle tulee vielä (kunhan ennätän) heinäseipästä kynttilä-/amppeli"jalka" tähän tyyliin...


Kuva googlesta
Ennen tyttöjen synttäreitä kaivon kannon ympärillä kasvaneen ruohikon pois ja istutin havut (3x kartiomarjakuusi ja 2x kartiotuija). Projeti jäi odottamaan kivetystä ja ne saatiinkin paikoillaan viikonloppuna. Kiven alle laitoimme kankaan ettei kasvusto pääsisi valloittamaan kiviä.


Etupihan asetelmasta jäi vielä kaksi pallotuijaa vailla paikkaa ja ensimmäinen ajatus oli laittaa ne kulkuväylän luokse, ikkunan alle. Kunnes päätimme siirtää ne takapihan terassien kulkuväylän luo. Kulkuväylä yhdistää aurinkoterassin ja katetun terasiin toisiinsa. Aikaisemmin kulkuväylän ja talon välissä olleet kasvulaatikot saivat väistyä pallotuijien edestä. Kävin hakemassa vielä kolmannen pallotuijan niin saimme kauniin asetelman. Mielestäni kivetys ja havut sopivat hyvin yhteen, joten kiviä kannettiin tällekin puolelle huolittelemaan ulkoasu.


Viimeisin sipistelyä jäi tähän viikkoon kun ilta alkoi hämärtää.

Lauantain pojat kävivät Saipan pelissä ja minä sain laittaa pihan lyhtyihin kynttilät ja nauttia hiljaisuudesta lasten nukkuessa.

Ihanaa maanantaita ja uutta viikkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti