sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Raskauksista palautuminen

Ihmiset ympärilläni tuntuvat palautuvan raskauksista kuin itsestään, tekemättä mitään. Imetetään vain ja raskauskilot karisevat. Minä kuulun siihen toiseen kastiin kelle ei todellakaan käy niin. En tiedä onko syynä aikuisiän kamppailu kilojen kanssa ja kroppa on yksinkertaisesti sekaisin kilokamppailusta ja raskauksien tuomista hormonimuutoksista. (Opin vasta nyt, että raskaushormonit voivat todella sekoittaa elimistöä ja palautuminen "normaalitilaan" voi olla hankalaa)

Saati kun kaksi raskautta tulee lyhyen ajan sisään, voi kombo olla valmis. Esikoinen ehti juuri täyttää vuoden kun sain tietää odottavani kaksosia. Tiedän, että kroppa on ollut kovilla eikä (lähes) kolmen vuoden univelka auta asiaa. Ruokavaliosta puhumattakaan.. Raskauskiloja tuli molemmissa raskauksissa varsin maltilliset 16kg ja ensimmäisen raskauden kilot olivatkin tiputettu nopeasti. Mutta tuplista kilot eivät lähteneetkään niin helposti... 

Mahareppu naurattaa (tai enemmänkin itkettää), aivan kuin nahka olisi kokoa (tai kahta) liian iso. Ylimääräisistä kiloista puhumattakaan.. Peilistä katsova ihminen ei näytä minulta eikä kroppa tunnu omalta.

Olen seurannut ihanaa Annaa ja hänen muutoksensa on todella inspiroiva. Tästä sainkin potkua omaan elintapamuutokseen. Tiedän ettei tie ole helppo tai lyhyt, mutta se on käytävä. Kolme tytärtä kaipaa esikuvaa ja roolimallia terveeseen elämään ja minä haluan näyttää esimerkkiä.

Nolot alkukuvat (ja tiedot) on kirjattu ylös ja tästä se lähtee. Tällä hetkellä en ole valmis julkaisemaan puolialastomia kuviani tai tietoja, mutta ne tulevat kunhan tästä päästään eteenpäin. Ruokavalio ja treenijuttuja siis tulossa, muun perhesälän ohessa.

Nyt meidän perhe suuntaa Imatran kylpylään juhlistamaan huomista kaksosten päivää monikkoyhdistyksen kanssa :)

Ihanaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä elintapamuutokseen, hyvä siitä tulee =)
  Ihanan rentouttavaa päivää kylpylään =)

  VastaaPoista
 2. Mulla tuli myös esikoisesta 16kg, tuplista meni varmaan 20 rikki... En edes käynyt vaaalla vuodelevon viimeisillä viikoilla, kun ei ollut neuvolakäyntejä, ei ollut pakko nähdä vaaan lukemia! ;) Esikoisesta mullakin kilot karisi todella helposti, toisen raskauden jälkeen joutui jo tekemään vähän töitä, että pääsi vanhoihin mittoihin... Mutta se työ kannatti! Tsemppiä Raila projektiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Kyllä se kannattaa. Omaan jaksamiseen ja kuntoon kannattaa ehdotttomasti panostaa, se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. :) Puhumattakaan, että lapset oppisivat terveen elämän (ja terveen naisen) mallin :)

   Poista