keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Esittelyssä remontin tulos: WC

Tässä se nyt on, meidän uudistettu vessa. Remontin alkupostaus on täällä.
Aikataulu oli kaikkea muuta kuin itse alkuun kuvittelin, mutta lopputuloksen nähtyä voin rehellisesti sanoa remontin kannattaneen.

Meidän wc oli kaakeloitu joskus 90-luvulla 15x15 kokoisilla valkoisella kaakelilla, jossa oli sinisiä epäsäällisen näköisiiä viivoja. Lattia oli luonnonvalkoista (?) 20x20 kaakelia. Joku tykkää, minä en. Katossa oli kuultovalkoista paneelia. Lisäksi Idon allas ja peilikaappi. Sanoin jo taloesittelyssä, että vessasta tulee kiva kun se on rempattu :D 

Remontti eteni käytännössä niin, että kaikki revittiin irti ja lattiaan tehtiin suoristusvaluu pikasementillä (?). Valun kuivumisen jälkeen tehtiin vedeneristys lattiaan ja altaan+ suoja-alueen kohtaan. (Koko tilan eristys olisi ollut turha sillä tila ei ole suihkutila.) Jälleen odoteltiin kuivuimista muutama päivä. Seuraavaksi laatoitettiin seinät ja kuivumisen jälkeen laatoitettiin lattia. Saumaus tehtiin seiniin ja lattiaan samana päivänä. Hetken kuivattelun jälkeen asennettiin wc-pönttö. Allaskaappi ja peilikaappi asennettiin seuraavana päivänä, jotta ehdimme pestä kaakelit kunnolla puhtaaksi sauma-aineesta. 

Kattoon tulee vielä uusi pinta ja uusi valaisin peilikaapin valaisimen lisäksi. Tämä siis kesken vielä, mutta tulossa tällä viikolla :)

Seinään valittiin valkoinen kiiltävä 20x40 kaakeli ja lattiaan grafiitin harmaa 10x10 kaakeli. Seinään tuli lisäksi vuolukiveä koristeeksi. Lattia saumattiin harmaalla ja seinät valkoisella. Kalusteiksi valittiin Gustavsbergin wc-istuin, Idon peilikaappi sekä Domesticin allaskaappi. Hana Idon.
Seiniin kiinnitettiin Sinin ruuvittomat pyyhekoukut ja wc-paperiteline. Kiinnityssysteemi on muuten loistava. Ei porausta, silti kiinnitys on erittäin kestävä. Suosittelen.

Tässä se nyt on..Meidän uusi vessa <3


Mitä opin?
Remontti ei mene niin kuin suunnittelee, yllätyksiä tulee ja niihin pitää varautua (ellei kukkarolla niin ainakin henkisesti). Luonnollisesti lasten kanssa remontti on aina hieman erilaista kuin kahden aikuisen taloudessa.

Mutta eikö oo ihana?!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti