torstai 10. huhtikuuta 2014

Kotimme sydän

Meillä on remontteja suunniteltu ja hiljalleen toteutettu. Toiset suunnitelmat ovat venyneet ja suunnitelmat muuttuneetkin. Jotkut jopa epäilivät suunnitelmiemme toteutumista. Nyt, yli vuoden suunnittelun ja (useiden) käytyjen keskustelujen (ja turhautumisitkujen) Se on siinä. Kotimme sydän.

Saanko esitellä takkaleivinuunimme. Merkkiä Tulikivi ja mallia Samu. Pinta on luonnonvalkoista, kiiltävää kaakelia. Takkauuni on korotettu eli päältä lähtöinen piippu nostaa normaalia korkeutta muutamalla kymmenellä sentillä. 

Nyt kun takkaleivinuuni on keskeisellä paikalla kotiamme, olohuoneessa, ohimennessäni hipaisen takan pintaa. Hipaisen, ihan kuin varmistaakseni etten näe harhoja. Sohvalla istuessani katse kääntyy vaistomaisesti takkaan, kuin muistaakseni sen kauneuden. Siinä se nyt on. Meidän kodin sydän.

  


Tänään lämmiteltiin ensimmäistä kertaa takkaa ja joka päivä nostetaan puumäärää niin, että 9.päivänä puumäärä on jo maksimi. Tästä tämä lähtee. Tulossa on vielä takan muurausprosessi. Kiinnostaako muiden huoneiden remonttitulokset?
 

4 kommenttia:

 1. Ihana takka! Meillä on alkuperäinen -86 vm takka, joka alkaa rapistumaan. Jotakin pitäisi sille tehdä... Ja kiinnostaa ehdottomasti remontointitulokset! Ja myös missä neliöissä niitä toteutetaan. Meillä sama kokoonpano kuin teillä ja remppa ja uudet tilaratkaisut jatkuvasti työn alla :)

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva kuulla, että remonttiaiheet kiinnostavat. Huomioinkin jutuissa toiveesi neliöistä ja yritän muistaa laittaa ne kohteisiin. Takkahan meillä on olohuoneessa, joka on tosi iso, kaiken kaikkiaan jotain 30neliötä. Taidankin tehdä olkkarista postauksen erikseen :)

  VastaaPoista
 3. Juuh, kuvia odotellaan, kovasti. Olen vielä täysin "päihtynyt" Köpenhaminan reissun tunnelmista. Mutta paluu arkeen alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee luultavasti huomenna kun on lapsenkaitsija ja äidillä siis omaa aikaa :)

   Poista