perjantai 23. elokuuta 2013

Saisiko tilata kahvia?

Tiedättekö kun joskus vaan hirttää kiinni jonkun ihmisen käytös? No tänään minulle kävi niin. Meillä on siis kylässä ihmisiä, joita voisi sukulaisiksikin tituleerata.

On todella kivaa, että nämä ihmiset ovat kylässä, erityisesti nyt kun en jaksa touhuta tyttären kanssa ja mies tekee parhaansa mukaan halkotöitä. Toinen heistä saa todella paljon aikaan ja auttaa miestäni erilaisissa hommissa. Toinen taas on.. no kyllä hän auttaa omalla tavallaan, ja muistaa kyllä tuoda sen julki ("Olisit kiitollinen kun autan..")

Tänään tämä toinen henkilö hoiti tytärtä minun ja miehen tehdessä hommia. Yhtäkkiä tytär seisoo meidän takanamme ja ihmettelemme mihin "lastenhoitaja" on kadonnut. Hetken päästä "lastenhoitaja" kyselee missä tytär on.. tähän mieheni vastaa, että sinunhan se piti katsoa tytön perään. Mutta ei. Piti mennä auttamaan toista henkilöä puiden tekemisessä, tokaisi vielä, että olkaa kiitollisia kun autamme.. huok.


Kun esikoinen oli vauva niin totesin jo ovella, että olette kuin kotonanne. Jos imetyshetki sattui juuri vierailun ajalle niin pyysin heitä keittämään kahvinsa itse ja kerroin missä tarjottavat ovat. Samaan hengenvetoon totesin, että sori vaan kun en nyt itse pääse laittamaan. Edellä mainitut ihmiset kävivät meillä vauva-aikana ja olettivat saavansa viiden tähden hotellipalvelua. Onneksi mies oli kotona ja auttoi tarjoiluissa. Nyt kaksosia odottaessa alkuraskaus oli hankala oksentelun vuoksi (minkä nämäkin ihmiset tiesivät). Miehen tullessa töistä kotiin toinen näistä ihmisistä kysyi, että keittäisikö mies kahvit kun ovat odotelleet. (Mies katsoi kysyvästi minuun, johon totesin etten ole todellakaan jaksanut ajatella kahvittteluja oksennusväsymyksen keskellä). Edellä mainittua käytöstä on siis jatkunut pitkää ja tullee jatkumaan pitkään. Tänään.. hän kysyi "Saisinko tilata kahvia?" WTF??!! Tämä mikään kahvila ole. Nainen on hyvä ja keittää itse, kun tietää tilanteeni.
Mutta ei.


Meidän perheessä on siis yksi lapsi ja kaksi tulossa lisää. Päätin, että ihan turhaan tulee kukaan neuvomaan kaksosten kanssa (ellei ole kaksosäiti) tai odottaa palveltavan ollessaan meillä. Ei, aika ei yksinkertaisesti riitä. Etenkään alussa.

Ystävät, sukulaiset ja muut lukijat. Jos siis mielitte meille katsomaan tulokkaita ja meidän perhettämme, suosittelen ottamaan oma-aloitteisuutta mukaan tai voi jäädä kahvit juomatta. Kiitos ja anteeksi.

 

2 kommenttia:

  1. Juuri näin! Jos kylään haluaa ja siellä vielä jotain odottaa saavansa, on hyvä ja tekee tai tuo itse (kunniaan rotinaperinne!)! Meillä kyllä heti alkuun tehtiin tämä vieraille selväksi, samoin kuin sekin että jos siivottomuus häiritsee niin mieluusti kerron siivousvälineiden paikan. Eipä ole anoppia lukuunottamatta kukaan niihin tarttunut, ja hänkin aivan oma-aloteisesti meitä auttaakseen.

    Onnea loppumetreille ja uuteen alkuun toivottelee se toinen tuplamamma jonka rattaita aiemmin kävitte testailemassa :)

    VastaaPoista
  2. Odotin jo pesuvadillista kuravettä niskaani, sillä monet eivät tunnu tajuavan vauvaperheen alkutaivalta, saati kun tulokkaita on yhden sijaan kaksi. No toki kokemusta ei ole vielä itselläkään, mutta silti..

    Ps. Päädyttiin samaan merkkiin kuin teillä. Kiitti, että saatiin testailla :)

    VastaaPoista