tiistai 7. elokuuta 2012

Nukutaan(ko?)

Vauva-aikana meillä on nukuttu melko hyvin. Toki pikkuvauva-aika oli tiheän imetyksen (ja heräilyn) aikaa, mutta kiinteisiin siirryttyä tasoittuivat yöt valtavan paljon. Noin kuukausi sitten kaveri kertoi, että heillä nukutaan yöt läpeensä - ja olin NIIN kateellinen! Toki yhden tai kahden herätyksen yöt ovat aina paremmat kuin kolmen tai neljän, mutta silti. Nukkua koko yö, heräämättä. Yritin muistella miltä se tuntui, enkä muistanut enää.

Miehen lähdettyä reissuun pari viikkoa sitten pohdin yöimetyksen lopettamista. En kuitenkaan uhrannut asialle sen enempää ajatuksia sillä olimme sopineet vierottavamme tyttären yhdessä. (Jos ne kuuluisat vieroitusraivarit tulevat niin kuuntelemme ne yhdessä) Kuinka kävi? Tyttäreni päätti itse vieroittaa itsensä. Yöllä ei kelvannut rinta, ei vaikka kuinka tarjosin. Vesihörppy nokkamukista kelpasi ja uni maittoi. Viikon ajan menimme yhdellä herätyksellä ja vesihörpyllä. Minä nukuin ja olin todella energinen aamulla!

Viikonloppuna juhlistimme ystävien häitä ja ilmeisesti uusi paikka/ paljon uusia kasvoja/ konttauksen opettelu häiritsivät yöunta niin paljon ettei tytär nukkunut lähes lainkaan tuona yönä. Noh jos jotain huonoa niin jotain hyvääkin - tytär haparoivin ottein konttaa pieniä matkoja ja nukkuu yöt. Kaksi yötä olen nukkunut kuin sikapossu taivaassa. Aivan ihanaa!

Miten teillä nukutaan? Miten yövierotus on onnistunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti